güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

FİYATLAR SON 4 AYDA 3 KAT ARTTI

Emlak sektöründeki güncel gelişmeleri değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı Barış Kılıç, konut fiyatlarının son 4 ayda 3 kat arttığını, satışların da buna bağlı olarak durgun olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2022 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2022 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
FİYATLAR SON 4 AYDA 3 KAT ARTTI

Kozalak Gayrimenkul İşletme Sahibi Gayrimenkul Uzmanı Barış Kılıç, yaptığımız özel röportajda emlak sektöründeki güncel gelişmeleri değerlendirdi. Maliyetteki artışlarının ev fiyatlarını da arttırdığını, özellikle kiraların inanılmaz derecede yükseldiğini dile getiren Barış Kılıç, piyasanın tekrar dengelenebilmesi için 3 ila 5 yıl arası gibi uzun bir süreye ihtiyaç olduğunu söyledi. Satışların şu an için çok durgun olduğunu ifade eden Barış Kılıç, bu durumun da konut fiyatların son 4 ay içinde 3 katına çıkmasından kaynaklandığını söyledi.

Barış Kılıç, “Şu an ev fiyatları müthiş derecede arttı. Emlak sektörü bunun zorluklarını ister istemez çekiyor. Şu an piyasa çok durgun. Yeni yapılan konutlardaki fiyatların inanılmaz derecede artması neticesinde bugün Paşabayırı Mahallesi’ndeki 30 yaş ve üzeri evlerin fiyatları bile 700 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişiyor. Kiralar ise 2 bin lira ile 3 bin lira arasında oynuyor. Tabi ki bu durum maliyetlerin artmasından kaynaklanıyor.

Düne kadar Paşakent Mahallesi’nde en iyi sıfır daireyi 1 milyon liraya alabiliyorken şu an 2 milyon liraya daire bulmak zor. Neticede maliyetler artınca, insanlar da kendi bütçelerine göre konutlara yönelmek zorunda kalıyorlar. Şu an Bandırma’da 3 artı 1 dairede oturabilmek için en az 700 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Türkiye’de son 4 ay içerisinde her şey değişti. 4 ay öncesine göre fiyatlar şu an 3 katına çıktı. Bu da bütün emlak piyasasını etkiledi,” dedi. /Umut Osman Sunci

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.