güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

“ENFLASYON KORUMALI MAAŞ İSTİYORUZ”

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası Balıkesir Şubesi üyeleri dün Adalet Sarayı önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla enflasyon korumalı maaş istedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2022 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2022 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
“ENFLASYON KORUMALI MAAŞ İSTİYORUZ”

Büro Emekçileri Sendikası’nın basın açıklamasına başta adliye çalışanları olmak üzere KESK’e bağlı sendikaların Balıkesir’deki şube başkan ve yöneticileri de katıldı.

Basın açıklamasına katılanlar, insanca bir yaşam, güvenceli iş, güvenli bir gelecek isterken, ‘Mülakat değil liyakat’; ‘Kira ve ulaşım yardımı istiyoruz’, ‘Enflasyon korumalı maaş istiyoruz’, ‘3600 tüm çalışanlara verilsin’, ‘Promosyonlar eşit dağıtılsın’ ve ‘EYT bitsin artık bu çile’ yazılı pankartlar açtı.

Basın açıklamasını okuyan Armağan Şeker, Büro Emekçileri Sendikası olarak yıllardır kamudaki ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesi ve emeklilik maaşlarının hesaplanmasında dikkate alınmayan ek ödemelerin temel ücrete yansıtılması için mücadele ettiklerini söyledi.

Şeker, “Asgari ücrete ve kamu emekçilerine yapılan maaş zamlarının satın alma gücü açısından korunması hükümetin görevidir. Altı ay ya da bir yıl sonra gerçeği yansıtmayan enflasyon rakamları üzerinden verilen farkları zam diye sunmak, enflasyon tahminlerini tutturamayan, siyasi iktidarın TÜİK eliyle enflasyon rakamlarını maniple etmek yerine enflasyondan kaynaklı kayıplarımızın bir sonraki ay karşılanması gerekir. Emekçiler olarak bizler de enflasyon korumalı maaş istiyoruz” dedi. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.