güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇETİN: ÜRETİCİYİ 7.5 LİRA KURTARMAZ

Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin, Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan 7.5 lira süt fiyatının üreticinin beklentisini karşılamadığını söyledi. Çetin, “Beklentimiz yeni süt fiyatının 1 Mayıs itibariyle yürürlüğe girmesi yönündeydi. Ancak yeni fiyat uygulaması 15 Mayıs’ta başlayacak. Bizleri üzen diğer husus ise bir liralık çiğ süt desteğinin 20 kuruşa düşürülmesidir. Artan girdi maliyetlerimize bir nebze olsun destek olan bir liralık destek devam etmeliydi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2022 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 00:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
ÇETİN: ÜRETİCİYİ 7.5 LİRA KURTARMAZ

Ulusal Süt Konseyinin açıklamış olduğu 7.50 lira süt fiyatının  üreticilerin beklentilerini tam manasıyla karşılamadığına dikkat çeken Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin, beklentilerinin yeni süt fiyatının 1 Mayıs itibariyle yürürlüğe girmesi yönünde olduğunu söyledi.

Çetin, “Yeni fiyat uygulaması 15 Mayıs’ta başlayacak. Bizleri üzen diğer husus ise 1 liralık çiğ süt desteğinin 20 kuruşa düşürülmesidir. Artan girdi maliyetlerimize bir nebze olsun destek olan 1 liralık destek devam etmeliydi.

“Üretimin Sürdürülebilir Olması İçin Girdi Maliyetleri Sabit Tutulmalı”

Bizim beklentimiz yem süt paritesine göre artan girdi maliyetleri olan başta yem, mazot, gübre ve elektrikteki artış oranlarına göre en az 8,50 lira bir fiyat beklentimiz vardı. Üretimin sürdürülebilir olabilmesi için girdi maliyetlerimiz sabit tutulmalıdır. Bu yapılan fiyat revizyonu 1 litre süt ile 1.3 kg yeme göre yapılmıştır. Fakat günümüz koşullarına baktığımızda bizi 1.3 parite de artık kurtarmıyor, emeğimizi korumuyor. Günümüz maliyetleri dikkate alındığında üreticimizi memnun edecek parite 1 litre süt ile 1.5 kg yem alınmasıdır. Süt fiyatları; kaba yemler ve tahıl fiyatlarının güncel maliyetleri göz önüne alınarak her ay düzenli olarak revize edilmelidir. Aksi halde hep aynı durumu konuşarak kısır döngü içinde kalırız.

“Üretici Vakit Kaybetmek İstemiyor”

Bizler artık her girdi maliyetlerimizdeki artışlar sonrasında sürekli süt fiyatı değişikliği beklemek, Ulusal Süt Konseyi toplandı toplanacak söylemleriyle vakit kaybetmek istemiyoruz. Yem süt paritesini yasal zemine oturtarak daha farklı konulara odaklanmalıyız. Süt verimliliğimizi, genetik kalitemizi konuşmalıyız. Ülkemizde yüksek olan buzağı ölümlerinin önüne geçmeliyiz. Bu sorunları da sektörümüzdeki tüm paydaşlarımızla çözmeliyiz.

Bu ülke bizim, hepimizin. Çocuklarımız ve torunlarımızın süt içebilmeleri için, üretim yapabilmemiz için gerekli önlemler alınmalı ve üretimin devamlılığı sağlanmalıdır. Biz üretenlerin tek isteği zarar etmeden üretim yapabilmektir” diye konuştu. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.