güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞKAN SARI: ÇİFTÇİ İSYANDA

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, il yönetim kurulu üyeleriyle kırsal mahallelerde çiftçilerin sıkıntılarını dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2022 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2022 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BAŞKAN SARI: ÇİFTÇİ İSYANDA

Sarı, “Tarlasında ziyaret ettiğimiz çiftçilerimiz tarlamızı ektiğimizde mazot 7 liraydı, şimdi biçerken oldu 30 lira, bir günde ekinleri biçmek için 20 bin liralık mazot harcıyoruz. Geçen sene 14 lira olan saman, bu sene 50-60 liraları buldu. Hazır yem fiyatlarına yetişemiyoruz. Hayvana ne yedireceğimizi şaşırdık diyerek isyan ediyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, kırsal mahallelerde çiftçileri ziyaret edip sorunlarını dinledi. Sarı, “Ülkemiz tarım üretiminde kendi kendine yeten bir ülkeyken, 20 yıllık AKP iktidarında ne yazık ki dışa bağımlı bir ülke haline geldi, buğdayı bile savaş halinde olan Rusya’dan, Ukrayna’dan alır duruma düştü.

“AKP İktidarında Dışa Bağımlı Bir Ülke Haline Geldik”

AKP iktidarının çiftçimize layık gördüğü durum ortada, ithalata muhtaç duruma getirdiği güzel ülkem ve çiftçilerimiz her türlü olumsuzluğa rağmen toprağına olan bağlılığı ve ülkesine olan inancıyla kendisi para kazanamasa da, halkımızın ihtiyaçlarını üretme inancıyla mücadele etmesine rağmen, yüksek tohum, gübre, mazot, su, elektrik fiyatlarına rağmen, yani girdilerin tamamının fiyatlarının çok yüksek olmasına karşın, elde edilen ürün fiyatı düşük ve yetersiz kalmıştır” dedi.

“AKP İktidarında Tarım ve Hayvancılık İflas Etmiştir”

AKP iktidarının tarım ve hayvancılık politikalarının çöktüğünü iddia eden Serkan Sarı, “Yetersiz, plansız, dünya ve ülke gerçeklerinden uzak bir şekilde pahalıya ürettiği ürünü, emeğinin karşılığını alamadan ucuza satmak zorunda kalması köylü ve çiftçilerimizin artık sabrını ve imkanlarını bitirmiştir. Doğal olarak köyden kente göçü artırmış , arazilerin el değiştirmesine, ailelerin parçalanmasına sebebiyet vermiştir.

“İktidar Üretmeyi Değil, İthalatı Seviyor”

Üretmeyi değil ithalatı seven bu anlayış kendi köylüsüne destek olmak yerine, kendi zenginlerini yaratmaya çalışıyor ve onları desteklemeyi tercih ediyor. Bu anlayış çalışıp çabalayan, emek veren, üreten ama karnını doyuramayan, ürünü hak ettiği değeri bulamayan mağdur üreticiler yaratmıştır. Üretici çiftçilerimiz üretimden kopuyor, artık üretmek istemiyor, her geçen gün daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacağımız günlere yaklaşıyoruz.

CHP iktidarında emek veren çalışan çiftçimiz ve üreticimiz emeğinin karşılığını alacak, hep birlikte üreteceğiz ve ülkemizin kalkınmasına destek olacağız. Bu günler geçecek ve çiftçilerimizin sorunlarını biz çözeceğiz. Çiftçimiz yeniden iktidarımızda milletin efendisi olacak” diye konuştu. /Haber Merkezi

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.