Yeni Enstitü Müdürü Kerim Kılınç öncülüğünde başlayan hasat sezonunda, enstitü arazilerinde verim ve kalite açısından yüksek potansiyele sahip hububat çeşitleri biçerdöverlerle toplanıyor.
Enstitüde üretimi yapılan arpa ve buğdaylar, hem araştırma faaliyetlerine hem de örnek uygulama alanlarına katkı sağlıyor. Hasat süreciyle birlikte verimlilik analizleri ve ürün kalitesi değerlendirmeleri de başlatıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün (TAGEM) desteklediği çalışmalarda, bölge çiftçisine örnek teşkil edecek uygulamalara da yer veriliyor.
Hububat üretimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Enstitü Müdürü Kerim Kılınç, “Bu yıl yaklaşık 6.500 dekarlık bir alanda başarılı bir üretim süreci gerçekleştirdik. Tarımsal Ar-Ge'nin sahaya etkisini artırmayı ve sürdürülebilir üretimi desteklemeyi hedefliyoruz.” dedi.
Enstitü yetkilileri, yeni sezonda hem biyoteknolojik uygulamaların yaygınlaştırılmasına hem de iklim değişikliğiyle uyumlu dayanıklı çeşitlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.
Haber: Serhat Barış