güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BALKIŞ, “HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ”

Disk Emekli-Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, Ramazan Bayramı öncesi zam görmeyen bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Biz hakkımız olanı istiyoruz,” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BALKIŞ, “HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ”

Disk Emekli-Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, zam görmeyen bayram ikramiyeleri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Temmuz Ayı’nda emeklilere sürpriz yapılacağı ifadesine değin açıklamalarda bulundu. Levent Balkış, emeklilerin iktidarın söylemleri yüzünden bayram ikramiyeleri konusunda beklentiye girdiğini ancak hayal kırıklığına uğradığını belirtirken Bakan Bilgin’in ise Temmuz Ayı’nı işaret eden açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını dile getirerek, “Merak etmeyin mücadelemize devam edeceğiz ve haklarımızı alacağız,” diye emeklilere seslendi.

Levent Balkış, “Emeklilerin bir beklentisi vardı ama bizi bir beklentiye sokan bugünkü iktidardı. İktidarın söylemleri yüzünden emekliler beklentiye girdi. Şu an bir ülke, bir kriz nasıl yönetilemez aynen bunu yaşıyoruz. 3 ay önce hem emeklilerle ilgili, hem de çalışanlarla ilgili sürekli olumsuz şeyler söyleyen hükümet, bugün ise farklı şeyler söyleyebiliyor.  Hükümet emeklilerin ikramiyesi mi olur diyordu, ikramiyeyi vermek zorunda kaldılar. Vermek zorunda, çünkü emeklileri yok sayamazlar. 12 milyon emekli kendini yok saydırtmaz. Bunun bilincinde ve farkındalar. O yüzden önce bayram ikramiyelerinin yükseltileceği söylendi ama dağ fare doğurdu. Bu bizim hakkımızdı, hakkımız olanı istiyoruz.

Biz Disk Emekli-Sen olarak emeklilerin hakları olan her şeyin sonuna kadar takipçisi olacağız. Siyasi iktidar emeklileri kandıramaz. Biz bir yolunu bulacağız ve hak nasıl alınır göstereceğiz. Bunun hesabını da mutlaka soracağız,” dedi.

“Temmuz’da Sürpriz Falan Yapamayacaklar.”

Yaptığımız röportajda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in emeklileri işaret ederek, “Temmuz Ayı’nda sürprizimiz var,” sözlerine de değinen Levent Balkış, “Temmuz’da Sürpriz Falan Yapamayacaklar. Sürpriz dedikleri, yoksullaşan emeklilerin ağzına bir parmak bal çalmak olur. Enflasyonu durduramadıkları, ekonomik krizi ortadan kaldıramadıkları sürece bu hükümet emeklilerin de, asgari ücretlilerin de sorununu çözemez.  Zaten Temmuz Ayı’na kadar beklemek emeklinin zararına olur, neden? Ev kirası kadar elektrik, doğalgaz faturası gelir mi? Peki emekli nasıl geçinecek? Bir de artan işsizlikle beraber emekliler kendi çocuklarına ve torunlarına da bakmak zorunda kaldılar. Bunu da görmezden geliyoruz. Zaman, zaman çıkıp sürpriz yapacağız, müjde vereceğiz diyorlar ama sürpriz bu hükümetin kendisidir,” diye konuştu.

“Örgütlü Mücadeleye İnananlardanız.”

Emeklileri Disk Emekli-Sen çatısı altında hak aramaya davet eden Levent Balkış, “Biz örgütlü mücadeleye inananlardanız,” ifadesinde bulunarak, “Hükümet alay edercesine emeklinin ikramiyesi mi olurmuş derken Disk Emekli-Sen ikramiyeleri nasıl verdirttiyse, promosyonları nasıl aldıysak, biz gün gelecek toplu sözleşme hakkımızı da söke, söke alacağız. Merak etmeyin mücadelemize devam edeceğiz ve haklarımızı alacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. O yüzden bütün emekli dostlarımızı, mutlaka ve mutlaka örgütlenmeye davet ediyoruz,” dedi. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.