güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

"BALIKESİR KURUTULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNİN MERKEZİ OLACAK"

Türkiye'nin en büyük meyve ve sebze kurutma tesisi Balıkesir Ovaköy'de kuruluyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
"BALIKESİR KURUTULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNİN MERKEZİ OLACAK"

Balıkesir'in Altıeylül İlçesine bağlı Ovaköy'de Döhler tarafından kurulumu devam eden tesiste yüksek vakum altında dondurarak kurutma (Freaze Dried), vakum altında bantlı kurutma (Vacuum Belt Dried), Nohut Püre (Chickpea) ve Nohut Unu Tozu sistemleri kullanılarak üretim yapılacak.

Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Erkan Alkan, tesiste incelemelerde bulunurken, vakum altında bantlı kurutmanın sadece Türkiye’de bulunan bir sistem olduğunu ve ilkler arasında yer aldığını açıkladı.

Döhler gibi yatırımcı firmaların kuracak oldukları bu sistemlerin Balıkesir'de ekiliş ve üretimi teşvik ettiğini belirten Alkan, böylece ilde üretilen ürünlerin dünya markaları ile yarışma fırsatı yakaladığını vurguladı.

Özellikle çilek ekiliş alanlarında İl Müdürlüğünce uygulanan projeler sonucu ekiliş alanlarında önemli artışların olduğunu dile getiren Alkan, yakın gelecekte Balıkesir'in kurutulmuş gıda ürünlerinin merkezi olacağını vurguladı.

Salça, domates püresi, elma, karadut, böğürtlen, ayva, erik, incir, Trabzon hurması işlenen Döhler tarafından Balıkesir'de kurulan işletmede kurutulmuş çilek üretilmesi hedefleniyor. /Memet Koşar

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.