güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ARAŞTIRMA GELİŞTİRME DEYİNCE BEST

Türk İş dünyasının AR-GE yatırımlarını ölçen “Turkishtime Ar-Ge 250 Araştırması” açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2022 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2022 00:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME DEYİNCE BEST

YIRCALI HOLDİNG’in en büyük kuruluşu olan Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. (BEST A.Ş) 2021 Enerji Sektöründe AR-GE’ ye en fazla harcama yapan şirketler sıralamasında 80 milyon lira ile bu sene de ilk sırada yer alırken, Türkiye genel sıralamasında 31. oldu.

BEST A.Ş, 2010 yılında sektörde ve Balıkesir’de kurulmuş olan ilk Ar-Ge Merkezi (Araştırma – Geliştirme) ile rekorlara imza atmaya devam ediyor.

Ar-Ge alanındaki başarılarını arttırarak devam ettiren BEST A.Ş., ülke genelinde ve bölgede birçok tanınmış firmayı geride bırakarak, araştırma ve geliştirmede de lider bir kuruluş olduğunu kanıtladı.

Araştırma ve geliştirmeyi büyüme stratejisinin bir parçası olarak ele alan BEST A.Ş, kendi teknolojisini üreterek, ulusal ve uluslararası arenada rekabet gücünü daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

2010 yılında kurulan Türkiye’nin ilk enerji sektörü, Balıkesir’in ilk Ar-Ge Merkezi olan BEST Ar-Ge Merkezi; 2021 yılı içerisinde toplam 61 Ar-Ge projesi yürüttü.

Yürüttüğü proje sayısına göre Türkiye genelinde 34. en fazla proje yapan firma unvanını kazandı.

Yaklaşık 80 milyon lira olan Ar-Ge harcaması; BEST’in 2021 net satışlarının %3’ünü aşıyor.

Bu oran GSYH’ya göre %2 civarında olan Avrupa Birliği ve %1 civarında olan Türkiye’ye kıyasla Ar-Ge harcaması oranının üstünde yer alıyor.

BEST A.Ş. 10 yılı aşan Ar-Ge çalışmalarında, 100’ü aşan ARGE Merkezi personeli ile Türkiye’nin bilim kurulu olan TÜBİTAK tarafından desteklenen ve denetlenen; ülkenin ve firmanın teknoloji seviyesini ileriye taşıdığı 34 TEYDEB projesinde paydaş oldu.

Önceki yıllarda yapılan başvurular ile toplam patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve marka başvuru sayısı ise 2021 yılı itibari ile 25’i aştı. /Memet Koşar

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.