güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YILDIRIM “ YKS DE YÜZDE 100 ORANINDA BAŞARI SAĞLADIK

Enerjisa Fen Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Taner Yıldırım 2021-2022 Eğitim Yılı Akademik başarısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2022 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2022 00:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
YILDIRIM “ YKS DE YÜZDE 100 ORANINDA BAŞARI SAĞLADIK

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında YKS de 100’lük başarı sağladık diyen Taner Yıldırım“ 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında toplam 90 öğrencimizi okulumuzdan mezun ettik. Bu öğrencilerimizden yüzde 65’i YKS sonuçlarına göre üniversitelerin bölümlerine yerleştiğini ifade etti.

Enerjisa Fen Lisesi Okul Müdür Yardımcı Taner Yıldırım, “Öncelikle tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimiz yapmış oldukları aldıkları puan ve yapmış oldukları tercihler doğrultusun üniversitelerin bölümlerine yerleşti.  90 öğrencimizden 45 öğrencimiz tercihte bulundu.  40 öğrencimiz, ülkemizde köklü ve ismi duyulmuş üniversitelere yerleştiler.  5 tıp öğrencimiz, 6 diş hekimliği, 1 eczacılık, 23 mühendislik, 3 mimarlık, 1 hukuk ve 1 öğrencimizin hedefi olan yabancı dil bölümüne yerleştirdik. 2022 yılını tamamladık. 2023’te bu yerleştirmenin daha fazla olacağından kesin eminiz. Kadro olarak özverili ve iyi performans sergiliyoruz.  Akademik çalışmalara çok önem veriyoruz.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, “Enerjisa Fen Lisesi Bandırma'da proje okullarımızın içerisinde ilk sırada gelen okullar arasında geliyor. Markalaşma yolunda Okul olarak bizim gözbebeğimiz.  Bu okulumuzda da bu durumundan dolayı oldukça yüksek yüzdelik seviyesinden öğrenci kabul eden bir okulumuz.  Kendisinden beklentilerimizin yüksek olduğu bir okulumuzdur.  Enerjisa Fen Lisesi sadece Bandırma için değil bütün Güney Marmara Bölgesi içerisinde fen liseleri içerisinde en önemli potansiyeli bünyesinde barındıran bir okuldur. Tabii bu yılki sonuçlardan biz memnunuz onu ifade etmek istiyorum.  Geçtiğimiz 2 yıl boyunca Balıkesir Valimiz Hasan Şıldak ve İlçe Kaymakamımız Engin Aksakal'ın da destekleri ve himayelerinde yürütülmekte olan BİGEP projesinin sonuçlara ne kadar ciddi bir etki ve katkı sağladığını görüyoruz.  Markalaşma yolunda gitmekte olan bir Fen Lisesi Öğrencilerinin ülkenin marka üniversitelerine yerleştiğini görüyoruz daha önceden de sonuçlar elde ediyoruz.

Aslan “Bandırma'ya çok ciddi katma değer sağladığımızı görüyoruz”

Biz bu başarının bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyoruz. Genel olarak Bandırma’da öğrencilerimizin üniversite tercihlerinin şekillendiği sürece baktığımızda çok nitelikli ve oldukça gelecek kariyer planlamasında yüksek veriler elde edebilecekler alanlara yöneldiklerini görüyoruz. Bizleri Bandırma adına, Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü adına ve Bandırma halkını son derece sevindiriyor.  Bandırma'ya çok ciddi katma değer sağladığımız görüyoruz.  Bu şekilde İnşallah önümüzdeki daha da yoğun bir gayretle çalışma ile biz bu süreci sürdüreceğiz. Öğrencilerimizin bir kısmı mezun olan öğrencilerimizin bir kısmı sınava giriyorlar, istedikleri bölümü kazanamayacaklarını düşünerek herhangi bir hak kaybına ya da puan kaybına maruz kalmamak tercih yapmıyorlar. Mezuna kalarak bir sonraki sene tekrar sınava girerek hazırlanarak bu şekilde istedikleri bölümleri gitmeye çalışıyorlar. Özellikle mezuna kalan öğrencilerimize de yerleşim alanları da çok yüksek ama onları tek tek tespit ediyoruz. Ayrıca bireysel olarak tespit etmek zorunda kalıyoruz. Daha sonra okuduklarınız bunların takiplerini yapıyorlar ben Bandırma'daki öğrencilerimizin üniversiteye yerleşme oranla son derece yüksek olduğunu biliyorum. Buna yönelik olarak sonuçlar yeni açıklandı için şu anda sonuçları diğer okullarımızdan da toplama yolunda tek tek analizlerini yapıyoruz.  Bu anlamda üniversiteye öğrenci yerleştirme konusunda son derece yüksek bir olan Enerjisa Fen Lisesi okul idaresinin öğretmenleri ve Öğrencileri tebrik ediyorum Hayırlı uğurlu olsun” dedi./Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.