güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİ TEKNOLOJİK SİMÜLATÖR İLE BÖLGENİN KAYNAKÇI İSTİHDAMI ARTIYOR

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ile Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan Sarıköy Çok Programlı Anadolu Lisesinde kurulan yeni teknolojik kaynak simülatörü ile hem Bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetişiyor hem de öğrencilerin mezun olduktan sonra istihdama katılımı kolaylaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2022 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2022 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
YENİ TEKNOLOJİK SİMÜLATÖR İLE BÖLGENİN KAYNAKÇI İSTİHDAMI ARTIYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonluğunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na sunularak Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan “Gönen'de Kaynakçı İstihdamını Destekleme” isimli proje ile Bölgenin ihtiyacı olan kalifiyeli eleman ihtiyacı gideriliyor.

Simülasyon Tabanlı Teknolojik Eğitim İle Öğrenciler Uzmanlaşıyor

100’ün üzerinde öğrencinin yararlandığı kaynak simülatörü ile mesleki ve teknik eğitim alanında yenilikçi model ve yöntemlerin kullanımıyla eğitimin kalitesi artarken, zaman ve kaynak işlerinde kullanılan materyal israfı da önlenmiş oluyor. Simülasyon tabanlı teknolojik eğitim ile mesleki becerilerini arttıran öğrenciler kaynakçılık üzerine kendilerini geliştirerek uzmanlaşıyor.  

Proje ile sanayi iş birliği çalışmalarının arttırılması da sağlanarak Bölge sanayisinin talep ettiği kalifiyeli personeller sektöre kazandırılarak katma değer de artıyor. Güncel, yeni teknolojik eğitim modeli ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda daha bilgili ve dikkatli bireyler yetişiyor. GMKA toplam tutarı 164 bin TL olan projeyi %90 oranında destekleyerek 146 bin TL desteklemiş durumdadır. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.