SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜBİTAK YARIŞMALARINDA BANDIRMA BİLSEM RÜZGARI

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, 19. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 56. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda büyük başarılar elde etti. Öğrenciler, yarışmalarda kazandıkları bölge birinciliği ve üçüncülüğü ile Balıkesir’i ve Bandırma’yı Ankara’da temsil etme hakkı kazandılar.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2025 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2025 11:00
Muhabir: Serhat Barış
https://www.bandirmayasam.com.tr
TÜBİTAK YARIŞMALARINDA BANDIRMA BİLSEM RÜZGARI

19. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na katılan BİLSEM öğrencileri, Matematik ve Değerler Eğitimi alanlarında dikkat çeken projelerle ödüller kazandılar. Matematik alanında, Elvan İnan danışmanlığında hazırlanan "Dinamik Şifreleme Algoritması: Lagrangekripto" projesi, Bursa bölge üçüncülüğü kazandı. Değerler Eğitimi alanında ise, Özay Nuri Aksoy’un danışmanlığında, “Değerlerin Öğretilmesinde Bir Materyal Çalışması: Rap Tarzına Uygun Şarkılar Oluşturma” projesi ile Bursa bölge birinciliği elde edildi.

Bandırma Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM), aynı zamanda 56. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na da damgasını vurdu. Lise öğrencilerinden Merve Bilgen, “Yapay Zekâ Destekli Metaverse Öğrenme Ortamlarının Lise Öğrencilerinin Bilimsel Tutumları Üzerindeki Etkisi: Metabilim” projesi ile Bursa bölge birinciliği kazandı ve Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Ayrıca, Ömer Berke Karataban ve Alp Kayra Keleş danışman öğretmenleri Elvan İnan ile birlikte “Bilgi Güvenliği İçin Bir Algoritma Önerisi: Goldorbital” adlı projeleriyle Bursa bölge üçüncülüğü ödülünü kazandılar.

Öğrenciler ve danışman öğretmenler, Tübitak 2025 finaline katılmak üzere Ankara’ya gitmeye hak kazandılar.

Haber: Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.