güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TED BANDIRMA KOLEJİ’NDEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

TED Bandırma Koleji, 2022 – 2023 eğitim öğretim yılında öğrencileriyle buluşuyor. Türk Eğitim Derneği’nin 41. Okulu olan TED Bandırma Koleji, 3 yaş anaokulundan 8.sınıfa kadar öğrencilere eğitim verecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2022 01:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2022 01:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
TED BANDIRMA KOLEJİ’NDEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

TED Bandırma Koleji’nin açılışına Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

2022-2023 eğitim öğretim yılına görkemli açılışla başlayan TED Bandırma Koleji, 36.000 metrekarelik kapalı alanda öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan yapıda tasarlandı. TED Bandırma Kampüsünde açık kapalı oyun alanları, anaokulu akıl oyunları sınıfı, binlerce kitap ve görsel materyalle zenginleştirilmiş okul kütüphanesi, 3D görsel stüdyosu, ses akustiği sağlanmış bireysel müzik odaları, ahşap-seramik gibi birçok sanat atölyesi, mutfak atölyesi, dans-bale salonu, kapalı spor salonları, 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu, yaş gruplarına göre dizayn edilmiş yemek salonları, konferans salonu, video- ses kayıt odaları, eğitim uygulama alanları bulunuyor.

TED Bandırma Koleji Konferans salonunda gerçekleşen açılışta protokol konuşmaların ardından kurdele ve pasta kesimi gerçekleşti. Son olarak protokol binayı gezdi.

Tuksal “Uygun eğitim programıyla fırsat eşitliği sağlayarak her alanda aranan gençler yetiştirmek”

TED Bandırma Koleji Kurucu Temsilcisi Ayben Ercili Tuksal: "Bugün burada ülke çapında eğitim veren TED aydınlık meşalesini Bandırma'da yakmanın gururunu taşıyoruz. Hepimiz güzel vatanımızın güçlü büyük ülkelerle rekabet edecek duruma gelmesini istiyor bunun için gayret ediyor bunun eğitimle olacağını böylelikle daha güçlü ve önder bir ülke olabileceğini düşünüyoruz.  Hicri Ercili Özel Eğitim Kurumları güvencesiyle Türk Eğitim Derneği kalitesinin birleştiği TED Bandırma Koleji olarak hedefimiz yenidünya düzeni ile uygun eğitim programıyla fırsat eşitliği sağlayarak her alanda aranan gençler yetiştirmek. Ülkemizin en büyük kaybı doğru eğitemediğimiz çocuklarımızdır. Kamu, özel, STK işbirliğiyle yeni Dünya düzeni bilincinde olan uygun eğitim programıyla yeni nesiller yetiştirilmelidir. Maddi imkânı olmayan çocuklara sahip çıkılmalı eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Hedeflerimiz için büyük evlatlarımız için heyecanlı mutluyuz” dedi.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu eğitim alanındaki ilk sivil toplum örgütü olma sorumluluğunu taşıdıklarını dile getirdi. Milli şuurdan uzaklaşmadan yabancı dilde eğitim vermenin önemine değinen Pehlivanoğlu: “ Bizlere sorumluluklar verilmiş. Bu güzel vatanın kurduğu eğitim alanında ilk sivil toplum örgütü olma sorumluluğu verilmiş.  Bu milletin evlatları misyoner okulların elinde 1920’lı yıllarda Türkiye’nin tamamında 28 tane lise var ve 500’ün üzerinde misyoner okulları var. Evlatlarımızın oraya gitmemesi için nitelikli eğitim vermemiz gerekli. Yabancı dil eğitimi vermekten korkmadan ama milli şuurdan uzaklaşmadan eğitim vermekten bahsediyorum. Bunun için birinci hedefimiz ülkenin her tarafına meşalemizi taşımak. İkinci olarak sadece imkânı olan insanları değil, imkânı olmayan insanları düşünmek. Hem okullarımızda hem de genel merkez olarak burs veriyoruz. İlkokuldan aldığımız öğrencilerimizi, mali imkânı yeterli olmayan evlatlarımızı üniversitenin sonuna kadar okutuyoruz. Bugün yaklaşık 4 bin evladımıza el uzatıyoruz. Bu milletin evlatları bize emanettir. Kaynağı harcadığımız kadar çıktıya muhtaç olduğumuzu unutmayalım. Eğitimde sosyal adaleti sağlamak için imkânı olmayan çocuklarımızı nitelikli eğitmemiz gerekir. Bizim eğitim derneğimizdeki sistem şudur, değerleri, inancı ve kültürü olmayan bir toplum yaşamaz" dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun: “5 ay önce kolejin tanıtım lansmanını yaptık. Bandırma’ya böyle bir yatırımın gelmesi çok guru verici bir durum. Çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. 165 bine yaklaşan bir şehir. Bandırma eğitime aç bir şehir Tabi bu durum yatırımlarla sağlanmaktadır. Değerli arkadaşım Murat Ercilli gerçekten eğitim-öğretime değer veren bir hayırsever. Özel okulların yanında devlet okullarına da ciddi destekler sağlamaktadır. İnşallah yakın zamanda da o okulların açılışında da hep beraber olacağız” ifadelerinde bulundu.

Aksakal “Eğitime yapılan yatırım, bir ülkenin geleceğine yapılmış en güzel yatırımdır”

Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal: “ Eğitime yapılan yatırım, bir ülkenin geleceğine, çocuklarına, dünya ülkeleri arasındaki yerine,  milli şuur ve bilinç içeresinde bu doğrultuda yapılan bir yatırım bence birçok sorunumuzu birçok ihtiyacımızı temelinden çözecek bir yatırımdır. Değerli Ercilli ailemizin başlatmış olduğu TED Bandırma Şubesinin açılımıyla bu sorumluluğu ülkemiz olan milletimize olan ve yaşadığımız bölgeye olan sorumluluklarını, dün olduğu gibi bugün de gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz: “Gerçekten Kalite Standartları çok yüksek TED Koleji Bandırma ilçesinden başladı Ercilli Ailesi eğitime önem veriyorlar burada okumak ayrıcalık. Bandırmamıza böyle bir okul kazandırıldığı için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Şıldak “Bandırma'da böyle bir okulun açılacağını ilk duyduğumda heyecanlandım

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, törende yaptığı konuşmada, TED Kolejinin eğitim alanında uzun yıllardır hizmet eden bir marka olduğunu ve Bandırma'da açılması dolayısıyla mutlu olduğunu çok heyecanlandığını ifade etti.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak: “ Bazı markalar ve değerler vardır. Bunlar tartışılmaz, kalitesi ile niteliği ile gittikleri her yere standart üstü bir nitelik kazandırırlar. Eğitim alanında da TED Koleji de Cumhuriyetimizin ilk yıllarından beri hizmet eden ve bu alanda yeniliklere, yenilikçi yaklaşımlara, farklı bakış açılarına öncülük etmiş olan bir kurumdur. Bandırma'da böyle bir okulun açılacağını ilk duyduğumda heyecanlandım ve Ercili ailesini tebrik ettim  Kurmuş olduğum iki cümle neden Balıkesir'de değil?  Bandırma’da bu hamle atılmıştı İnşallah Balıkesir merkezde de 2.TED okulunu kısa zamanda Balıkesir ile buluşacak vatandaşlarımıza hizmet eder hale gelecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. /Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.