güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ÖĞRENMEK BİRLİKTE GÜZEL PROJESİ BU AY ERDEK'TE!

ÖĞRENMEK BİRLİKTE GÜZEL PROJESİ BU AY ERDEK'TE!

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 09:26
Kaynak: Haber Merkezi                                 
https://www.bandirmayasam.com.tr
ÖĞRENMEK BİRLİKTE GÜZEL PROJESİ BU AY ERDEK'TE!

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; milli ve manevi değerlerine bağlı nitelikli bireyler yetiştirerek onları geleceğe emanet edebilmek için öğrenme sürecini daha keyifli ve verimli hale getiren "Öğrenmek Birlikte Güzel" projesi ile bu ay Erdek’te eğitim ailesiyle buluştu.

Proje kapsamında; 18 Eylül Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, drone eğitimine katıldı. Teknolojiye ilgi duyan öğrenciler ve Ali Tatlı için güzel bir deneyim sunan eğitimde, TEKNOFEST proje çalışmaları vurgusu yapıldı.

İl Müdürü Ali Tatlı; eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olan Halitpaşa İlkokulu STEM laboratuvarında miniklerle bir araya geldi. Öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirme ve yaratıcı düşünmelerine olanak tanıyan çalışmalar, öğrenciler tarafından Tatlı’ya sunuldu. Öğrencilerle sohbet eden Ali Tatlı, yaptıkları çalışmalarla çağlarını aşarak günümüzde de büyük bir hayranlıkla anılan bilim insanları ve Harezmi'nin çalışmalarından bahsetti.

Halitpaşa İlkokulu öğrencileri, Türk sanat tarihinde köklü bir geçmişe sahip olan ebru sanatı ile güne görsel bir güzellik sundu. Öğrencilerin hayal güçlerini ifade etmelerine destek olan ebru sanatının, Türk kültürünün zenginliğini ve estetiğini yansıtarak kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunduğu, sanatsal bir ifade biçimi olmaktan öte, kültürel ve tarihsel bir değere sahip olduğu ifade edildi.

18 Eylül Ortaokulu ve Halitpaşa İlkokulunda görev yapan öğretmenlerle de bir araya gelen İl Müdürü Ali Tatlı, Milli Eğitim Bakanlığının eğitim politikalarından bahsederek çocukların duygusal ihtiyaçlarını karşılama, oyunla eğitim, çocuklara sevgi ve destek verme, güvenli bir ortam sağlama ve onların mutluluklarını ön planda tutmanın önemini vurguladı.

Erdek Engelsiz Yaşam Merkezinin de ziyaret edildiği programda, özel gereksinimli bireylerle bir araya gelinip sıfır atık ile ilgili yapılan çalışmalar incelendi. İl Müdürü Ali Tatlı, özel gençlerimizin geri dönüşüm ile kaynak tasarrufu sağlayarak çevreyi koruyan özel çalışmaları için onları tebrik etti.

Vali İsmail Ustaoğlu'nun teşrifleri, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın eşliğinde Reşit Mazhar Ertüzün Anaokulunda minikler eğlenceli ve yaratıcı bir aktivite olan su kabağı boyama etkinliği gerçekleştirdi. Birlikte öğrenme ve yenilenmenin enerjisiyle Vali Ustaoğlu ve İl Müdürü Tatlı’nın da eşlik ettiği boyama etkinliği ile eğlenceli zaman geçiren çocuklarımız; sanatsal yeteneklerini, hayal gücünü ve el becerilerini geliştirdi. /Haber Merkezi           

                      

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.