güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BU PROJEDE HEM ÜRETİM HEM İSTİHDAM VAR

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “4:0 Sanayi İçin Dijital Eğitimi” projesiyle hem dijital teknoloji kullanarak eğitim kalitesini arttırıyor hem de nitelikli iş gücü hedefi ile istihdama katkı sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2022 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2022 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BU PROJEDE HEM ÜRETİM HEM İSTİHDAM VAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Mali Destek Programı kapsamında desteklenen proje ile Balıkesir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin istihdama yönelik; grafik tasarım, ciltleme ve baskı dizayn eğitimleri almaları sağlanıyor.

Kurulan atölyede teknolojik dijital baskı makineleri ile reklam materyali, davetiye, dergi ve kitap basımları yaparak satış yapan okul, sektördeki boşluğu da dolduruyor.

“Kalifiye Eleman Yetişiyor”

Proje kapsamında matbaa faaliyetlerinin dijital teknolojiye geçişinin sağlanması amaçlanırken verilen eğitimler ile mezun olan öğrenciler sadece Balıkesir’de değil Bölgede de avantajlı konuma geliyor.

Öğrencilerin tasarımdan üretime tüm süreçleri öğrenerek nitelik kazanmaları ile sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiyeli ara eleman açığı azalıyor.

“3 Milyon Lira Ciro Yapıldı”

Reklam materyali, davetiye, dergi ve kitap gibi ürünlerin basımından öğrencilerin harçlıklarını da çıkaran okul, proje ile bu zamana kadar 3 milyon lira ciro yaparak döner sermayesine de büyük katkı sağladı.

918 bin TL bütçeli proje için Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan 820 bin TL destek alan okul, nitelikli iş gücü yetiştirmeye devam ederken bölgede yer alan kamu kurumlarının ve matbaaların da taleplerini karşılamaya devam ediyor. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.