güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BİGEP’TE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Vali Hasan Şıldak’ın himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde başlatılan ve Balıkesir’in eğitimde atılım yapmasının hedeflendiği Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında akademik alanda başarı gösteren öğrencilere ödülleri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2022 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2022 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BİGEP’TE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Vali Hasan Şıldak’ın himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde başlatılan ve Balıkesir’in eğitimde atılım yapmasının hedeflendiği Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında akademik alanda başarı gösteren öğrencilere ödülleri verildi.

Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirilen BİGEP Projesinin 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının ilk döneminin değerlendirilmesinin de yapıldığı programa Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur ve Yavuz Subaşı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av.Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Mehmet Narlı, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, siyasi parti ve sendikaların temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık bir sunum yaptı. Sunumunda, projenin bir yılı aşkın süredir başarıyla devam ettiğini ve Balıkesir’e eğitim alanında heyecan ve motivasyon getirdiğini söyledi. Proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Aşık,   2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının 1'inci döneminin değerlendirmesini özet olarak aktardı.

BİGEP Projesi kapsamında yapılan deneme sınavlarında başarı gösteren öğrenciler programda yaptıkları konuşmalarda umutlarına ve hayallerinde ulaşmada BİGEP Projesinin onlara ışık tuttuğunu ifade ettiler. Proje çalışmaları arasında yer alan takip ve motivasyonu arttıran danışman öğretmenlik uygulamasıyla derslerine planlı çalıştıklarını ve danışman öğretmenlerinden motivasyonlarını arttırma noktasında da çok fayda sağladıklarını söylediler.

‘Hep Beraber Başaralım’

Vali Hasan Şıldak programda yaptığı konuşmada BİGEP Projesiyle eğitimin aktörlerinin daha enerjik, daha dinamik, daha özgüvenli olmasını, hedefleri belirli hale getirip o hedeflere birlikte yürümeyi amaçladıklarını söyledi. Şıldak, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının 2'nci döneminin başlangıcı olan bugün, bu enerjiyi buradan İlimize yaymak istiyoruz. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Çok çalıştılar. Bu güzel yolculukta güçlü adımlarla, kendilerinden emin şekilde ilerliyorlar.

Balıkesir’de projeyi benimseme ve sahiplenme oluştu. BİGEP’in de söylediği şey ‘hep beraber başaralım, iletişim olsun, bir hedef ve rekabet olsun’ şeklindedir.” diye konuştu.

Proje kapsamında yapılan deneme sınavlarıyla izleme, takip ve değerlendirmenin başarıyı beraberinde getirdiğini sözlerine ekleyen Şıldak, “En önemli şey istemek ve kendine güven duymak. Hedef olacak, çalışma olacak ve takip olacak. Bu proje takibi sürece dahil ediyor. İzliyoruz, takip ediyoruz, sonuçları değerlendiriyoruz, eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Her bir deneme sınavından sonra okulun eksik ve zayıf olan yönleri, akademik alanda aksama yaşanan sorunlar görülmeye çalışılıyor. Bu İlimize eğitim alanında bir dinamizm kazandırıyor.” şeklinde konuştu.

‘Eğitim Olmazsa Hiçbir Şey Kalıcı Olmaz’

BİGEP ile okullarda yenilikçi eğitim ortamlarının oluşturulması, akademik başarı düzeyinin yükselmesi, liselere ve üniversitelere giriş sınavlarında sıçrama yaşanması için atılım yapılması gerektiğinin altını çizen Şıldak, “Çalışmanın olduğu her ortam canlanır, orada heyecan hakim olur. Başarı da beraberinde gelir. Bu çalışmaları hep beraber yapmanın da ayrı bir tadı, lezzeti var. Bugün bütün Kaymakamlarımız okullarımızı ziyaret etti. Biz İlin en üst kademeleri olarak eğitime önem veriyoruz ve sizi takip ediyoruz. Değerli öğrencilerimiz sizler ülkemizin yarınları, geleceğimiz, en güçlü sermayemizsiniz. Kendini yetiştiren, donanımlı, Türkiye Cumhuriyeti'nin sahip olduğu en önemli güç olarak; yarınlara en iyi şekilde hazırlanın. Bilgiyle, kültürle, maneviyatla, görgüyle ve milli şuurla yetişmiş olmanız büyük önem taşıyor. Bizler bunun için ‘eğitim’ diyoruz. Eğitim olmazsa kalıcı bir başarı elde edemeyiz.” ifadelerini kullandı. 

Ülkenin en verimli coğrafyasında görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şıldak, “Balıkesir hedefleri yüksek noktada bir vilayet. Hükümetimizin sağladığı katkılar, buraya yaptığı destekler, yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bunun hakkını vermemiz lazım. Ülkemizin en nadide noktalarından birinde, nimetlerin bolca bize sunulduğu güzel koşullarda görev yapıyoruz. Alanımızı, görevimizi geniş yorumlayacağız ve sürekli alanda olarak aktif bir şekilde insanımızın hizmetinde olacağız. Balıkesir bunu sonuna kadar hak ediyor.” dedi.

Vali Şıldak, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının ikinci döneminde de eğitimi takip etmeye, izlemeye ve birinci gündem maddesi olarak yaşatmaya devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından proje dahilinde yapılan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi 1. Dönem İl İzleme Ve Değerlendirme Sınav Sonuçlarına göre 7’inci, 8’inci, 11’inci ve 12’nci sınıflarda İl genelinde ilk 3’e giren öğrencilere ödüllerinin protokol tarafından verilmesiyle tören sona erdi. /Melek Babacan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.