güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BAÜN, TÜRKİYE GENELİNDE BAŞARI ELDE ETTİ

BAÜN, TÜRKİYE GENELİNDE BAŞARI ELDE ETTİ

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 08:26
Kaynak: Mehmet Mercan
https://www.bandirmayasam.com.tr
BAÜN, TÜRKİYE GENELİNDE BAŞARI ELDE ETTİ

BAÜN öğrencilerinin, “2209-A Öğrencileri Araştırma Projeleri” kapsamında TÜBİTAK’a yaptığı başvuru sonucunda 139 projesinden 75’i desteklenmeye hak kazandı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Necatibey Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veteriner Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Altınoluk Meslek Yüksekokulu, İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Savaştepe Meslek Yüksekokulu ve Ayvalık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin “2209-A Öğrencileri Araştırma Projeleri” kapsamında TÜBİTAK’a sunduğu 139 projeden 75’i desteklenmeye hak kazandı.

209 üniversite arasında projesi kabul edilen BAÜN, 117 projesi ile 35’inci sırada yer aldı. Yapılan başvuru sonucunda BAÜN’ün fakülte ve meslek yüksek okulları da sıralamalarda yer alırken Fen-Edebiyat Fakültesi 23 proje ile 16’ncı sırada, Sağlık Bilimleri Fakültesi ise 30’uncu sıraya yerleşti. Türkiye’deki meslek yüksekokulları arasında çıkarttığı proje sayısı arasında BAÜN Meslek Yüksekokulları (MYO)’da, 11’inci sırada olmaya hak kazandı. Başarı elde eden MYO’lar içerisinde Altınoluk Meslek Yüksekokulu ise kabul edilen 8 projesi ile Türkiye genelinde 17’inci sırada yer aldı. 2023 yılı 1’inci döneminde 41 projesi kabul edilen BAÜN, 2’nci dönem de kabul edilen proje sayısı ile toplam 117 kabul edilen proje sayısına ulaştı. Öğrencileri ve akademisyenleri tebrik eden Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, “Balıkesir Üniversitesi olarak sosyal ve kültürel alanda şu anda gözle görülür bir ilerlememiz var. Akademik alanda da TÜBİTAK öğrenci projeleri ve öğretim üyelerinin projeleri ile ciddi bir ilerleme kaydediyoruz.” dedi. /Mehmet Mercan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.