güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BAÜN, MEZUNLARININ İSTİHDAMINA’DA DESTEK VERİYOR

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) mezunlarının Balıkesir’de kalifiye iş gücü olarak istihdamına yönelik Rektörlük bünyesinde kurulan Mezun İstihdam Ofisi Koordinatörlüğü çeşitli iş birlikleri çalışmalarıyla istihdam projelerini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2022 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2022 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BAÜN, MEZUNLARININ İSTİHDAMINA’DA DESTEK VERİYOR

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) mezunlarının Balıkesir’de kalifiye iş gücü olarak istihdamına yönelik Rektörlük bünyesinde kurulan Mezun İstihdam Ofisi Koordinatörlüğü çeşitli iş birlikleri çalışmalarıyla istihdam projelerini sürdürüyor.

Üniversite-Kent-Sanayi İşbirliği çalışmaları kapsamında hayata geçirilen Mezun İstihdam Ofisi Koordinatörlüğü, kuruluşunun birinci yıl dönümüne yaklaşırken, geçen zaman içerisinde farklı sektörlerde birçok iş birlikleri ve istihdam projelerini hayata geçirdi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, öğrencilerin, kaliteli eğitim almalarının yanı sıra mezuniyetleri sonrasında kalifiye iş gücü olarak istihdamlarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Koordinatörlüğün kısa sürede önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, “Koordinatörlüğün kurulmasının ardından fakültelerimiz, yüksekokullarımız ve meslek yüksekokullarımızdaki Mezun İstihdam Ofislerimiz sektörel işbirliklerini hızlandırdı. Özellikle Balıkesir’de çalışmayı isteyen mezunlarımızı belirleyerek mezun havuzlarını oluşturmaya başladılar. Mezun İstihdam Ofisi Koordinatörlüğümüz, şehrimizdeki iş adamları, sanayici, özel kuruluşlar ve belediyelerimiz ile sürekli iletişim içerisinde faaliyet yürütüyor. Yerel kurum ve kuruluşların yanı sıra Balıkesir’de yatırım yapan ulusal ve uluslararası faaliyet gösteren kuruluşlarla da iş birliklerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Uluslararası Firmayla 60 Mezuna İstihdam Sağlanacak

Ülkede uluslararası ölçekte faaliyet gösteren önemli sanayi kuruluşlarından birisiyle yaptıkları çalışmayla, yeni bir istihdam sürecine daha başladıklarını belirten Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, “Şimdiye kadar 130 mezunumuzun istihdamının gerçekleştirildiği işbirliği çalışmasında, istihdam odaklı yeni eğitim programıyla yaklaşık 60 mezunumuzun daha istihdamı planlanıyor. Bununla birlikte yine Balıkesir’de faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası ölçekli kuruluşlarla işbirliklerimiz devam ediyor. Balıkesir Üniversitesi mezunlarının istihdamlarına katkı sunmaya ve bunu yaparken de Balıkesir’de kalifiye iş gücü ihtiyacına karşılık vermeye devam edeceğiz” dedi. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.