güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANÜ’DE “FELSEFE VE HAKİKAT” MASAYA YATIRILDI

BANÜ’DE “FELSEFE VE HAKİKAT” MASAYA YATIRILDI

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 09:36
Kaynak: Selin Girgin
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANÜ’DE “FELSEFE VE HAKİKAT” MASAYA YATIRILDI

BANÜ’de gerçekleştirilen seminerde davetli konuşmacılar öğrencileri “Felsefe, hakikat ve üniversite” arasındaki ilişkiler hakkında bilgilendirdi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), “Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serisi kapsamında “Felsefe ve Hakikat: Günümüz Dünyasında Üniversite” konulu seminer düzenlendi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, akademik ile idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Seminerde konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Çakmak ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Cansız, dinleyicileri farklı konu başlıkları altında bilgilendirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını Rektör Boz yaptı. Konuşmasında programda emeği geçenlere ve konuşmacı olarak katılan Çakmak ile Cansız’a teşekkür etti.

Seminer programının davetli konuşmacısı Prof. Dr. Harun Cansız, katılımcılara dünyada kurulan ilk üniversiteler, kuruluşları ve felsefesi hakkında bilgi verdi. Felsefe, hakikat ve üniversite arasındaki ilişkileri değerlendiren Prof. Dr. Cengiz Çakmak ise kültürel ve toplum açısından üniversite tarihini ele aldı. Konuşmasını günümüz dünyasının anlamı ve üniversitenin entelektüel, eleştirel görevi üzerine açıklamalar yaparak sonlandırdı. Soru cevap olarak devam eden seminer programında Çakmak ve Cansız, katılımcıların sorularını yanıtladı. Program sonunda Rektör Boz, davetli konuşmacılara kitap ve teşekkür belgesi takdim etti. /Selin Girgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.