Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Atölye, Resim ve Tasarım Topluluğu tarafından organize edilen “1 Kitap 1 Gülümseme” etkinliği, Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe konuşmacı olarak Çocuk Edebiyatı Yazarı ve Okul Öncesi Öğretmeni Şerife Irmak katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında düzenlenen etkinlikte Irmak, çocuk kitabı yazım sürecine dair kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Yazım sürecinden çizim tekniklerine, karakter oluşturulmasından hikâye kurgusuna kadar birçok konuda bilgi veren Irmak, ayrıca font seçimi, kâğıt türü, sayfa tasarımı, sahne açıları ve yapay zekâ teknolojilerinin kullanımına ilişkin teknik detayları da katılımcılarla paylaştı.
Etkinlikte yazar ve çizer arasındaki iş birliğinin önemine de değinen Irmak, farklı yaş gruplarına yönelik içeriklerin nasıl yapılandırılması gerektiği konusunda öğrencilere yol gösterici bilgiler sundu. Özellikle tasarım, grafik ve eğitim fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler için ilham kaynağı olan buluşma, katılımcıların büyük ilgisiyle karşılandı. Etkinlik, soru-cevap bölümü ve teşekkür takdimi ile sona erdi.
Haber: Mihriban Nur Uysun