güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

AYVALIK’TA FEN LİSESİ ZAMANI

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ilçeye nitelikli okulların kazandırılması gerektiğini vurgulayarak bunlardan birinin de “Fen Lisesi” olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2022 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2022 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
AYVALIK’TA FEN LİSESİ ZAMANI

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ilçeye nitelikli okulların kazandırılması gerektiğini vurgulayarak bunlardan birinin de “Fen Lisesi” olduğunu söyledi.

Başkan Ergin; karnelerin öğrencilere dağıtıldığı törende, Ayvalık’a “Fen Lisesi” kazandırılmasının mümkün olduğu fikrini ortaya atarak; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun ve İlçe Jandarma Komutanı Onur Yakan ile okul idarecilerinin görüşlerini sordu ve desteklerini aldı.

Yıllardır düşünüyorum

Başkan Ergin, Ayvalık’ta ikamet eden ve çeşitli şehirlerde üniversite eğitimi gören ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına karşılıksız burs vermek amacıyla kuruluşunu gerçekleştirdikleri Eğitime Destek Derneği’nin öncülüğünde ilçeye “Fen Lisesi” kazandırılabilmenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bu projeyi yıllardır düşlüyordum. Hep hayal olduğunu düşünüyordum, ama yaşama geçirmenin zamanı geldi ve geçiyor” dedi.

Ayvalık halkı destekler

Ayvalıklı yardımsever arkadaşlarıyla birlikte iki yıl önce derneğin kuruluşunu gerçekleştirdiklerini ve bu yıl 110 ihtiyaç sahibi öğrenciye her ay 400 Türk lirası karşılıksız burs verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Mesut Ergin, “İnşallah gelecek senelerde bu sayıyı arttıracağız. Ancak biz bu derneğin kuruluşunu gerçekleştirirken, öğrencilere burs vermenin yanı sıra Ayvalık’ımızdaki eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefledik. Bu düşünceyle de ilçemizin eğitimine katkı verebilmek amacıyla nitelikli okulların kazandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu yönde başta Kaymakamlığımız, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ve halkımızın da destekleriyle Ayvalık’ımıza Fen Lisesi inşa edebilir ve bu okulun tüm donanım ve tefrişatını da üstlenebiliriz” diye konuştu.

Yaman’dan da olumlu görüş

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in “Ayvalık Fen Lisesi” ile ilgili hayalinin hayata geçirilebilmesine ilişkin fikrinin mantıklı olduğunu savunan Kaymakam Hasan Yaman da, bu yönde bir çalışmaya ilçedeki iş adamlarının da tam destek verebileceğini ve böylelikle bu okulun ilçeye kazandırılabileceğine inandığını söyledi.

Kazandırmak mümkün

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır da, Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yapılabilecek girişimlerin ardından, ilçedeki öğrenci sayısının da yeterli seviyede olması halinde Ayvalık’a bir Fen Lisesi’nin kazandırılabilmesinin mümkün olabileceğini ifade etti. /Melek Babacan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.