SON DAKİKA
Hava Durumu

ALTINOLUK MYO’DA TIBBİ BİTKİLERLE EĞİTİM SAHAYA TAŞINDI

BAÜN Altınoluk Meslek Yüksekokulu’nun uygulama bahçesinde, öğrencilerin katılımıyla 40’tan fazla tıbbi ve aromatik bitki toprakla buluşturuldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2025 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2025 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
ALTINOLUK MYO’DA TIBBİ BİTKİLERLE EĞİTİM SAHAYA TAŞINDI

Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu’nda (BAÜN) öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini desteklemek amacıyla önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Uygulama bahçesinde düzenlenen “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çeşit Bahçesi Oluşturma Etkinliği”, Edremit Belediyesi ve Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) iş birliğiyle hayata geçirildi.

Etkinlik kapsamında başta lavanta, biberiye, kekik, mercanköşk ve adaçayı olmak üzere 40’ın üzerinde tıbbi ve aromatik bitki çeşidi öğrencilerin katılımıyla toprakla buluştu. Öğrenciler, üretim sürecinin her aşamasında yer alarak sahada birebir deneyim kazandı.

Uygulama bahçesinde yetiştirilecek bitkilerin bakım, sulama ve hasat süreçleri, öğrenciler ve öğretim elemanları tarafından birlikte yürütülecek. Ayrıca elde edilecek ürünlerden çeşitli tanıtım materyalleri hazırlanması hedeflendi.

Altınoluk MYO Müdürü Prof. Dr. Selami Selvi, etkinliğe katkı sunan Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’a, Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeyi’ye, Tarımsal Hizmetler Müdürü Taner Akıncı’ya, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Öğretim Elemanı Dr. Cenk Paşa’ya ve çalışmalarda yer alan öğrencilere teşekkür etti. Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.