BANDIRMA’NIN ALTIN ÇOCUKLARI

Balıkesir’de yapılan Özel Sporcular Atletizm Şampiyonası’na Bandırma’dan 5 sporcu ile katılan Şehit Bedir Karabıyık Özel Sporcular Spor kulübü, 10 madalya ile şehre döndü.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2022 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2022 00:09
https://www.bandirmayasam.com.tr

Balıkesir’de “Özel Sporcular Atletizm Şampiyonası” gerçekleştirildi. Şampiyonaya Bandırma’yı temsilen 5 özel sporcu ile katılan Şehit Bedir Karabıyık Özel Sporcular Spor kulübü, 8 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Kulüp Başkanı Ve Bandırma Engelli Ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, özel çocukların spor ile hayata daha iyi bir şekilde tutunduklarını belirterek, “Bu tür aktivitelerin özel çocukların sosyalleşmeleri açısından çok olumlu sonuçları var,” ifadesinde bulundu. Özel çocukların spor yapmalarında karşılarına birçok bürokratik engeller çıkarıldığını söyleyen Hüseyin Uçar, bu konuların yeri geldiğinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca, yeri geldiğinde federasyonlar tarafından çözülmesi için desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti. Hüseyin Uçar, “Bu alanda görev alan tüm resmi ve özel kurumlardan destek bekliyoruz,” dedi. /Umut Osman Sunci