“YEŞİL KIRMA ZEYTİN” ZAMANI

Kapıdağ sofralarının vazgeçilmezi “yeşil kırma zeytin” telaşı başladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bandirmayasam.com.tr

Kapıdağ sofralarının vazgeçilmezi “yeşil kırma zeytin” telaşı başladı.

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti kırma zeytin, dalından toplanan yeşil zeytinlerin taş ya da tahtalarla kırılmasıyla elde ediliyor. Erdek’teki zeytin üreticileri taş veya tahtayla kırdıkları zeytinleri, tatlı su dolu kaplarda olgunlaştırdıktan sonra çarşı ve pazarda satışa çıkarıyor.

Kırma Zeytine Giderek Talep Artıyor Ayrıca bölgemizdeki büyük üreticiler de farklı yöntemlerle kırdıkları zeytinleri, marketlere, kendi satış noktalarına ulaştırıyor. Hiç bir kimyasal işleme tabi tutulmadan taş ya da tahtayla kırılarak elde edilen sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti yeşil kırma zeytinin ülke genelinde de giderek daha fazla beğeniyle tüketildiği biliniyor.

Hasadın İlk Günlerine Kadar Hazırlanıyor Hasadın ilk günlerinde toplanan yeşil zeytinler, özellikle sofralık olarak değerlendiriliyor. Daha gök yeşil olarak tabir edilenleri kırma zeytin olarak hazırlanıp sofralarımızı süslerken, daha sarı renkte olanları da yeşil çizik zeytin olarak değerlendiriliyor. Sofralık olarak ayrılan zeytinlerden arda kalan küçük taneli yemeklik vasfı olmayanları da erken hasat yağ için kullanılıyor. /Haber Merkezi