Künye Rss Siteme Ekle İletişim
GÜNDEM 1. SAYFA VİDEO-HABER EKONOMİ SPOR EĞİTİM KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ KADIN AİLE YEREL
Ana Sayfa > GÜNDEM > Zeytin Üretiminde Yapılan Hileler Ağzınızı Açık Bırakacak
Zeytin Üretiminde Yapılan Hileler Ağzınızı Açık Bırakacak
...
07-11-2019 07:28
GÜNDEM
0 Yorum
322 Okunma
Haberi Yazdır

Mysia olive Zeytincilik İşletme SahibiGülşah Acemliler, zeytin üretiminde özellikle raf ömrünü uzatmak adına bir takım zehirli maddeler tercih edenler olduğunu söyleyerek vatandaşları uyardı.

Zeyin, zeytinyağı çeşitleri ve zeytinyağı sabunu üreticisi olan ve yıllardır sektörün içinde bulunan Mysia olive Zeytincilik İşletme SahibiGülşah Acemliler, zeytinde yapılan hileleri anlatarak vatandaşa uyarılarda bulundu. Acemliler, zeytin üretiminde demir tozu ve ayakkabı boyasının bile kullanıldığı söyleyerek, vatandaşların sağlıklarından olmamaları adına güvenilir yerlerden alışveriş yapmaları gerektiğini vurguladı.

Acemliler, zeytin üretiminde birçok farklı hile döndüğünün altını çizerek, şunları söyledi, “Üretimde genelde kostik ve limon tozu dediğimiz ama benim zehirli olarak gördüğüm maddeleri tercih edebiliyorlar. Hatta zeytine siyah rengi verebilmek için demir tozu ve ayakkabı boyasına kadar kullanabiliyorlar. Zeytinin kokusu olsun diye, zeytin esansı bile sıkıyorlar.

Üretici hileye, ilk önce zeytinin raf ömrünü uzatmak için başvuruyor. Böylece zeytin 2-3 sene bozulmuyor. Üstelik zeytinin yemeye hazır hale gelmesindeki süreyi kısaltmak için de bazı kimyasallar kullanıyorlar.

Vatandaş yapılan bu hileleri sadece zeytinin çekirdeğine bakarak anlayabilir. Zeytinin çekirdeği simsiyahsa muhakkak bir şey vardır. Zeytinin çekirdeği daha çok kahverengiye dönük olmalıdır. Zeytin yaparken sadece tuz, şeker, sirke ve yağ kullanılır. Biz bu şekilde üretim yapıyoruz. Bunlar haricindeki maddeler insan sağlığına zararlıdır.

Örneğin, yeşil zeytini biz kırma yapıyoruz. Yeşilin rengini korumak için kostik ya da limon tozu koyabiliyorlar. Sağlığa zararlı olduğu için biz bunları kullanmıyoruz. Mesela ben zeytine tat vermesi için havuç koyarım. Bu benim püf noktamdır. Havuç, hem zeytinin yeşil kalmasını sağlar, hem de tatlandırır.

Mesela, kırmada makinenin ahşap olması da önemli.  Biz ahşap kırma makinesi kullanıyoruz. Demir olduğunda bu zeytinin içine ister istemez işliyor. Yani en doğalını yapmak isterseniz, birçok püf noktası bulunuyor.

Bu işte bu kadar hile varken; insanlar, dikkatli olmalı ve mutlaka güvenilir yerlerden alışveriş etmeliler.”/Umut Osman Sunci

Etiketler :
Zeytin Üretiminde Yapılan Hileler Ağzınızı Açık Bırakacak -
YORUM YAZ
Künye Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap Rss - Xml Siteme Ekle İletişim
Sitemiz sadece internet üzerinden yayın yapmaktadır.
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011
© Bandırma Yaşam Gazetesi - Bandırma ve Bölgenin Güçlü Sesi bandırma haberleri bandırma gazete bandırmadan haberler
Kodlama : Networkbil.net