Künye Rss Siteme Ekle İletişim
GÜNDEM 1. SAYFA VİDEO-HABER EKONOMİ SPOR EĞİTİM KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ KADIN AİLE YEREL
Ana Sayfa > GÜNDEM > Tanrıkut’tan Bandırmalı Tüketicileri İlgilendiren Açıklamalar
Tanrıkut’tan Bandırmalı Tüketicileri İlgilendiren Açıklamalar
...
09-01-2019 09:30
GÜNDEM
0 Yorum
214 Okunma
Haberi Yazdır

Tüketicileri Koruma Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Mehmet Tanrıkut, 2018 Yılına Ait Veriler Paylaşarak Bu Verilere Göre Bandırma’da Kapatılan Hakem Heyetinin Yeniden Açılması Gerektiğini Vurguladı.

Tüketicileri Koruma Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Mehmet Tanrıkut ile özel bir röportaj gerçekleştirerek hem geçtiğimiz günlerde Karesi Hakem Heyeti’nde yapılan toplantı hakkında bilgi edindik hem de 2018 yılını değerlendirdik. Tanrıkut, ile yaptığımız röportajdan öne çıkanlar şu şekilde oldu;

“Bandırma’dan Bir Temsilci Olması İçin Uğraştık.”

Karesi Hakem Heyeti’nde yapılan toplantıda yer aldığını söyleyen Tüketicileri Koruma Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Mehmet Tanrıkut, Bandırma’nın Karesi’de temsili için büyük çaba harcadıklarını ifade etti. Tanrıkut, toplantıdan ayrıntıları şu şekilde dile getirdi, “3 Ocak 2019 tarihinde, Balıkesir Karesi İlçe Kaymakamlığı’nda, hakem heyetinde yer alacak tüketici dernekleri temsilcilerinin belirlenmesi için bir toplantı yapıldı. Biz Tüketicileri Koruma Derneği Bandırma ve Erdek şubelerimiz olarak toplantıya katıldık.  Bu toplantıya bizimle beraber Balıkesir’de merkezi bulunan Tüketici Hakları Derneği ve merkezi İstanbul’da bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) katıldı.

Böylece tüketici hakem heyetlerinde yer alacak bir dernek temsilcisini belirledik. Biz büyük bir çaba harcayarak hakem heyetinde Bandırma’dan bir temsilci olması için uğraştık. Çünkü Karesi’ye en çok dosya Bandırma’dan gidiyor. Ancak, Tüketici Hakları Derneği ve TÜKODER’İn iş birliği sonucunda Balıkesir Karesi Hakem Heyetine TÜKODER’den bir temsilci asil olarak seçilmiştir. Bandırma Tüketicileri Koruma Derneği’nden de yedek üye olarak şahsım seçilmiştir.”

“Bandırma’da Tüketici Hakem Heyeti Açılması Zorunluluk Haline Gelmiştir.”

Tüketicileri Koruma Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Mehmet Tanrıkut, Bandırma ve Erdek’in de bağlı olduğu Karesi Hakem Heyeti’ne yapılan başvurular hakkında bilgilendirmelerde bulunarak Bandırma’da 1 Ağustos itibariyle kapatılan hakem heyetinin tekrar açılmasının zorunluluk haline geldiğini aktardı.

Tanrıkut, konu ile ilgili şu sözlere yer verdi, “Bilindiği üzere Balıkesir’in ilçelerindeki hakem heyetlerinin faaliyetleri durdurulmuştu. 1 Ağustos tarihi itibariyle de İlçelerde sadece başvuruları almak üzere hakem heyetlerinde birer görevli bırakıldı. Ancak Karesi Tüketici Hakem Heyeti, 1 Ağustos ve 31 Aralık tarihleri arasında kendine bağlı ilçeler olan Balya, Gönen, Manyas, Susurluk ve Marmara Adası’ndan toplam 670 başvuru alırken Bandırma’dan ise tek başına 536 başvuru almıştır. Bandırma’nın yanına Erdek’ten gelen 83 başvuru da eklendiğinde başvuru sayıları kafa kafaya olmaktadır. Bu sonuç Bandırma’daki hakem heyetinin kapatılmasının yanlış bir karar olduğunu göstermektedir. Karesi’de yaşanan yığılmadan dolayı Bandırma’daki tüketici hakem heyetinin açılması zorunluluk haline gelmiştir.

Ayrıca tüketiciler yaptıkları başvurularda taraflar arasında yaşanan itirazların sonucu kendi haklarını koruyabilmek için Balıkesir’e gitmek durumuna düşmektedir. Bu da vatandaşa ayrı bir külfet getirmektedir. Biz Bandırma Tüketici Hakem Heyeti’nin tekrar açılması için yoğun bir çaba harcıyoruz. Bunun için bir imza kampanyası da düzenledik ve kampanyamız hala devam etmektedir. Ticaret Bakanlığı da bu konuyu incelemektedir.”/ Umut Osman Sunci

Etiketler :
Tanrıkut’tan Bandırmalı Tüketicileri İlgilendiren Açıklamalar -
YORUM YAZ
Künye Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap Rss - Xml Siteme Ekle İletişim
Sitemiz sadece internet üzerinden yayın yapmaktadır.
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
2011
© Bandırma Yaşam Gazetesi - Bandırma ve Bölgenin Güçlü Sesi bandırma haberleri bandırma gazete bandırmadan haberler
Kodlama : Networkbil.net